LJETNA ŠKOLA ASISTIVNE TEHNOLOGIJE I KOMUNIKACIJE 2019. g.

O problemima iz spektra autizma održati će se ljetna škola (ATAAC) - asistivne tehnologije i komunikacije od 27. do 29. lipnja 2019.g. u gradu Puli, u sklopu trodnevne edukacije će gostovati predavači:

Jennifer Abramsom (Dječja bolnica u Bostonu) je logopedinja u Dječjoj bolnici u Bostonu, radi na Odjelu potpomognute komunikacije s djecom s poremećajima iz spektra autizma. Unutar tog programa radi procjenu učenika s poremećajima iz spektra autizma koji imaju umjerena komunikacijska oštećenja te pruža i podršku  obitelji oboljelima. Koautorica je knjige "Poboljšanje komunikacije kod osoba s autizmom: Vodič za sustav vizualnog uranjanja" (Enhancing Communication in Individuals with Autism: A Guide to the Visual Immersion System) te je instruktorica u Odjelu za komunikacijske znanosti i poremećaje na MGH Institutu za zdravlje u Bostonu.

Ines Delzotto (Dnevni centar Veruda u Puli) je diplomirala Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (ERF), zaposlena je kao magistra edukacijske rehabilitacije u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda u Puli gdje je osnovala prvi službeni Kabinet za asistivnu tehnologiju u Hrvatskoj u kojem se vrši dijagnostika, rehabilitacija, savjetovanje i i edukacija kao i razvoj novih instrumenata. Stručnu specijalizaciju na području rehabilitacije putem asistivne tehnologije završila je na Milanskom institutu za istraživanje i razvoj.

Neke od tema koje će biti uključene u trodnevnu edukaciju su; uvod u poremećaje iz spektra autizma, kako napraviti procjenu za implementaciju potpomognute komunikacije, stvaranje okruženja za potpomognutu komunikaciju, tehnike i različiti pristupi, korištenje vizuala u podršci receptivnom i ekspresivnom jeziku, praktične vježbe u Boardmaker softveru, praktične vježbe u Grid 3 softveru, potpomognuta komunikacija kroz bihevioralne intervencije (npr. uloga AAC u nošenju s tantrumima), potpomognuta komunikacija i osobe s poremećajima iz spektra autizma u odrasloj dobi.

Cijena sudjelovanja na trodnevnoj edukaciji

ZA JEDNU OSOBU:

  • Za prijave do 31.12.2018.g. cijena s popustom za jednu osobu je 950 kn (PDV uključen)
  • Za prijave od 01.01.2019.g. do 28.02.2019.g. cijena s popustom za jednu osobu je 1450 kn (PDV uključen)
  • Za prijave od 01.03.2019.g. puna cijena iznosi 2300 kn (PDV uključen)

 

ZA GRUPU OD 5 OSOBA:

  • Za prijave do 31.12.2018.g. cijena s popustom za jednu grupu je 3800 kn (PDV uključen)
  • Za prijave od 01.01.2019.g. do 28.02.2019.g. cijena s popustom ja jednu grupu je 5800 kn (PDV uključen)
  • Za prijave od 01.03.2019.g. puna cijena iznosi 9200 kn (PDV uključen)

 

Omogućeno je plaćanje u 2 ili 3 rate, smještaj nije uključen u cijenu. Za vrijeme predavanja biti će osiguran prijevod (uz slušalice) s engleskog na hrvatski jezik. Svi sudionici dobiti će certifikat s navedenim brojem sati i ishodima edukacije.

Prijave su obvezne zbog ograničenog mjesta putem obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfR430k1QPpIoWaz79AdqGEViwigfaWjH-mjE7W9-UpLa7A2Q/viewform

#BudiInformiranBudiAktivan