Dobrodošli

Nova usluga Centra za socijalnu skrb SplitPROTOK - CIKLUS VJEŽBI DISANJA I TJELESNO - ENERGETSKIH VJEŽBI


Program radionice Protok inspiriran je kontinuiranim tjelesno orijentiranim radom pod vodstvom mentora Laszla Pintera, kroz školu za integrativnu terapiju Centra za integrativni razvoj.

Tema ove radionice je "Užitak i krivnja", a vodit će je Asja Kuzmanić učiteljica na Centru za Integrativni razvoj te savjetnik po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi.

Sva iskustva koja prolazimo, ugodna i neugodna, ostavljaju utisak na naš um i osjećaje, ali i na tijelo. Na neugodna iskustva (npr. strah, tugu ili stres) nagonski reagiramo zadržavanjem daha i grčenjem mišića. Ukoliko se ta napetost ne isprazni kroz ciljanu tjelesnu aktivnost, tijelo ostaje u stanju tzv. “obrane”, a to može biti uzrokom glavobolja, bolova u leđima ili nesanice, dugoročno može dovesti i do ozbiljnijih bolesti.

Na radionicama će se, pokretanjem tijela osmišljenog kroz iskustvene tjelesno-energetske vježbe i vježbe disanja, otvarati protok tijela i emocija. Pokretanjem tijela kroz samu vježbu, uz fokus na disanje i osjećaj sebe, dolazimo do ruba zone (ne)ugode, sa svrhom osvještavanja blokada u protoku, koje se mogu manifestirati kao grčevi, trnci, napetost, krutost ili nedostatak/višak cirkulacije i osjeta u određenom dijelu tijela.

S obzirom na to da su u tjelesnim blokadama "zaključane" emocije (koje su nam nekad bile previše), prilikom vježbi, kod oslobađanja blokada obično dolazi do emocionalno - tjelesnog rasterećenja, nakon kojeg osoba osjeća sebe na novi, dublji i integriranji način.

Za dolazak na radionicu/e potrebno je udobno se odjenuti, te ponijeti sa sobom bocu vode, vježba se u čarapama ili bosi. Prethodno iskustvo nije potrebno.

Ciklus se sastoji od 4 radionice:

  • 06.11. (Utorak) od 20:00 do 22:00
  • 13.11. (Utorak) od 20:00 do 22:00
  • 20.11. (Utorak) od 20:00 do 22:00
  • 27.11. (Utorak) od 20:00 do 22:00
Mjesto održavanja je Integral Centar, Antuna Gustava Matoša 31, a kotizacija čitavog ciklusa (4 radionice) je 400,00 kn. Plaća se cijeli ciklus (na prvom susretu), bez obzira na dolaske.

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja sudionika na e-mail: asja.kuzmanic.roje@gmail.com za dodatne informacije nazvati na 091 898 72 84

#BudiInformiranBudiAktivan