Dobrodošli

Nova usluga Centra za socijalnu skrb SplitRADIONICA I PREDAVANJE SLEEP MEDICINE

U utorak, 6. 11. 2018. u  Gradskoj knjižnici Marka Marulića održati će se predavanje i radionica Sleep medicine. Medicina spavanja je od velikog značaja za zdravlje ljudi, uzimajući u obzir povećanje broja pacijenata s poremećajima spavanja, koji su često neprepoznati, nedijagnosticirani, pa zato i neliječeni. Oko 50% ljudske populacije pati od neke vrste poremećaja spavanja, dio njih ne zahtjeva liječenje, dok neki ugrožavaju život, a neprepoznati su i povezani s najšire prisutnim bolestima današnjice poput srčanog infarkta, moždanog udara i drugih.

Provedbom projekta Sleep medicine želi se promijeniti pristup u liječenju jer liječiti šećernu bolest ili hipertenziju, a ne znati kako osoba spavam tj. kako diše dok spava nije dobar pristup.

Radionica se održava u sklopu projekta Suradnja u pružanju dijagnostičkih i terapijskih usluga medicine spavanja u prekograničnom području južne Hrvatske i zapadne Bosne i Hercegovine.

Teme koje će biti prisutne su: Poremećaji spavanja?Zašto loše spavamo?ParasomnijeŠećerne bolesti tipa 2 i poremećaji spavanja, Kada hrkanje treba liječiti?, PospanostBurskizam - treba li ga i kako liječiti?, a sudjelovati će predavači, prim dr. sc. Danilo Hodobaprof. dr. sc. Zoran Đogašprof. dr. sc. Maja Valićdoc. dr. sc. Joško Božićprof. dr. sc., Goran Rčićizv. prof. dr, sc, Renata Pecotić i doc. sc. Tea Galić.

Predavanje i radionica će se održati 06. 11. 2018. u vremenskom periodu od 18:00 do 20:00 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ulice Slobode 2, Split.

 #BudiInformiranBudiAktivan