Pružatelji usluga

COR BONUM - DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

Opis pružatelja usluga

Dom za smještaj starijih i nemoćnih osoba COR BONUM nalazi se u Podstrani. Dom je okružen vrtom i pogledom na more gdje štićenici mogu provoditi slobodno vrijeme i uživati u lijepom vremenu međusobno i sa svojim obiteljima dok su im u posjeti. 

Za štićenike koji imaju posebne potrebe vezano za njihova zdravstvena stanja dom osigurava ortopedska pomagala. Dom omogućava nabavu antidekubitalnog programa, (madrace, jastuke, obloge i ostalu opremu) koja je potrebna za sprječavanje dekubitisa. Sve preventivne mjere za suzbijanje dekubitisa se kontinuirano provode.

Za štićenike sa posebnom dijagnozom poput: dijabetesa, bolesti žuči, jetre, ulkusi i dr. uvodi se poseban dijetalni režim prehrane. Za one koji se ne mogu sami hraniti djelatnici doma paze na njih kako bi redovito i češće konzumirali obroke, najčešće se takvima nudi i kašasta, usitnjena hrana, a ako ni to nije moguće onda se teže oboljeli bolesnici hrane pomoću sonde, intravenozno ili parenteralnim putem. Stručno liječničko osoblje doma svakodnevno prati vitalne funkcije štićenika (tlak, vrijednost šećera u krvi, puls). Ovisno o potrebi štićenika omogućena je stalna posjeta liječnika (spec. internista, psihijatra, spec. obiteljske medicine...). 

Fizikalna terapija je sastavni dio usluga, i to u obliku individualnih ili grupnih vježbi. Provodi se kineziterapija, TENS terapija, krioterapija, terapija oblozima infracrvenim svjetiljkama, elektrostimulacija oslabljene muskulature. Dostupne su i usluge masaže i limfne drenaže. 

Sektor

Ostali pružatelji usluga

Galerija Fotografija
Kontakt podaci