Podružnica Obiteljski centar Split je kao partner Centra rastimo zajedno (koji je nositelj razvoja i provođenja ovog programa) 18.03.2021 započela s provođenjem programa radionica „Rastimo zajedno ONLINE“. Program je namijenjen roditeljima koji podižu djecu u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva i/ili roditeljima koji iz različitih razloga ne mogu sudjelovati u programima radionica licem-u-lice.

„Rastimo zajedno ONLINE“ prvi u obitelji programa Rastimo zajedno u radu kombinira pristupe licem-u-lice (na prvoj i završnoj radionici u koje su uključena i djeca) i na daljinu, u osam online radionica. Ovo je besplatan grupni oblik podrške roditeljima djece rane i predškolske dobi. Na ukupno deset radionica, koje se odvijaju jednom tjedno u trajanju od sat i po,   roditelji i voditelji su partneri u traženju odgovora na pitanja o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički uče i pružaju međusobnu podršku koja su se pokazala korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta.

Program obavezne pripreme za posvojitelje

Podružnica Obiteljski centar je 24.03.2021. godine započela s novim ciklusom edukativno-iskustvenih radionica za posvojitelje, koje su dio njihove obavezne pripreme u postupku dobivanja licence za upis u Registar posvojitelja RH. Riječ je o deset online susreta u ukupnom trajanju od 40 sati. U pripremu je uključeno 13 sudionika, a program vode dvije voditeljice, stručne djelatnice Obiteljskog centra.